Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

ŠESTA SJEDNICA UREĐIVAČKOG ODBORA ENCIKLOPEDIJE REPUBLIKE SRPSKE

22.05.2017.


Šesta sjednica II saziva Uređivačkog odbora Enciklopedije Republike Srpske održaće se u utorak, 23. maja 2017. godine sa početkom u 13,00 časova u Maloj sali Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.
Sjednicom će predsjedavati akademik Rajko Kuzmanović, predsjednik ANURS.
Uređivački odbor je, prema Zakonu o Enciklopediji Republike Srpske, najviše tijelo, koje se sastoji od 20 članova koje imenuje Vlada Republike Srpske na prijedlog Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske. Uređivački odbor je obrazovan u cilju da: utvrđuje koncepciju i sadržinu Enciklopedije, određuje obim i oblik publikacije, utvrđuje kriterijume za odabir odrednica, usvaja azbučnik Enciklopedije, određuje veličinu, strukturu i sadržinu članaka i ilustracija, usvaja završni tekst Enciklopedije po tomovima, podnosi Akademiji izvještaj o svom radu, utvrđuje rokove za pripremu rukopisa za pojedine tomove, dinamiku   štampanja, kao i završetak projekta u cjelini, obrazuje centralnu redakciju i stručne redakcije, imenuje glavnog redaktora i sekretara Centralne redakcije, obavlja i druge poslove od značaja za izradu Enciklopedije.
Na ovoj, šestoj sjednici, Uređivački odbor će usvojiti informaciju o radu na projektu Enciklopedija Republike Srpske, usvojiti izmijene i dopune azbučnika za prvi tom Enciklopedije, usvojiti impresum Enciklopedije Republike Srpske, usvojiti informaciju o finansijskom stanju, te informaciju o radu na drugom tomu Enciklopedije kojim će biti obuhvaćena slova V, G i D.
U skladu sa zaključcima sa ove sjednice biće obavljene završne aktivnosti, nakon čega će prvi tom Enciklopedije Republike Srpske biti predan u štampu.
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab