Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

PROMOCIJE PRVOG TOMA ENCIKLOPEDIJE REPUBLIKE SRPSKE U BIJELjINI, DOBOJU I MOSTARU

05.12.2017.


Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske promovisala je prvi tom Enciklopedije u Bijeljini, Doboju i Mostaru.

Prva promocija u Republici Srpskoj održana je u Doboju, 22. novembra 2017. godine u u Centru za kulturu i obrazovanje. Ovo izdanje promovisali su akademik Rajko Kuzmanović, predsjednik ANURS-a, akademik Dragoljub Mirjanić, generalni sekretar ANURS-a i dopisni član prof. dr Vitomir Popović, a promociju je vodio mr Novak Radojčić.

Nakon Doboja, prvi svezak Enciklopedije promovisan je u Bijeljini, 29. novebmra 2017. godine u Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“.  Promotori su bili  akademik Rajko Kuzmanović, predsjednik ANURS-a, akademik Dragoljub Mirjanić, generalni sekretar ANURS-a i dopisni član prof. dr Neđo Đurić. Promociju je vodio Jovan Cvjetković, direktor Narodne biblioteke „Filip Višnjić“.

Nakon ove dvije promocije, Enciklopedija je promovisana 1. decembra  u Mostaru u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Bosne i Hercegovine, Akademije nauka i umjetnosgi Republike Srpske, Hrvatskog leksikografskog instituta Bosne i Hercegovine i Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ iz Mostara.

Promocija prvog toma Enciklopedije Republike Srpske izazvala je veliku pažnju među građanima Mostara, a prisustvovali su joj gradonačelnik Mostara i iguman manastira Žitomislić.

Na ovom svečanom skupu o Enciklopediji su govorili akademik Jakov Pehar, predsjednik HAZU BiH, akademik Rajko Kuzmanović, predsjednik ANURS-a, akademik Drago Brankiović i Ivan Anđelić, ravnatelj Hrvatskog leksikografskog instituta BiH.

Upriličen je i prigodan muzički program u kome je nastupila muška klapa Herceg iz Čitluka.


 

Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab