Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

PREDSJEDNIK KUZMANOVIĆ PRIMIO MINISTRA RAJČEVIĆA

05.02.2019.


Predjsednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik Rajko Kuzmanović primio je ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informacione tehnologije Srđana Rajčevića u ANURS-u prostorijama ANURS-a 5. Februara 2019. Godine u 12.00 časova.
 
Predsjednik Kuzmanović upoznao je ministra Rajčevića sa glavnim aktivnostima Akademije, izdavačkom djelatnošću, organizacijom naučnih skupova, naučnoistraživačkim radom kroz projekte i međunarodnom saradnjom. Predsjednik je istakao da je saradnja Akademije i ministarstva i do sada bila veoma uspješna, te da se nada da će u narednom periodu ova saradnja biti produbljena novim, zajedničkim nastupima u rješavanju bitnih pitanja koji se odnose na naučnoistraživačku zajednicu.
 
Ministar Rajčević uvjerio je predsjednika Kuzmanovića da će Ministarstvo stajati iza svih aktivnosti Akademije, koja je krovna institucija svakog društva. Takođe je rekao da će, u okviru svojih mogućnosti, podržati nove ideje i nove projekte koje Akademija bude predložila. Poseban akcenat stavio je na mogućnost digitalizacije Akademijinih izdanja, te na podršku drugim naučnim projektima koje Akademija bude inicirala.
 
U toku sastanka predložena je integracija naučnoistraživačkih kapaciteta i finansiranje velikih, multidisciplinarnih projekata od republičkog značaja, u kojima bi učestvovali istraživači iz svih oblasti.
 
Predsjednik Kuzmanović uručio je ministru Rajčeviću Enciklopediju Republike Srpske, monografiju štampanu povodom 25 godina rada Akademije i brošuru o Akademiji, kao tri izdanja koja predstavljaju Akademijine aktivnosti i rad.
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab