Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

POTPISAN SPORAZUM O DUGOROČNOJ SARADNjI IZMEĐU ANURS-a i MUZEJA SAVREMENE UMJETNOSTI RS

03.04.2019.


Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik Rajko Kuzmanović i direktorica Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Sarita Vujković potpisali su Sporazum o dugoročnoj saradnji između dvije institucije, 3. aprila 2019. godine u ANURS-u.
 
Ovim sporazumom biće unaprijeđena institucionalna saradnja u stručnom i tehničkom smislu, sa ciljem da se omoguće zajednički nastupi koji će afirmisati kulturno stvaralaštvo Republike Srpske, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.
 
Ovom prilikom predsjednik Kuzmanović istakao je da je Akademija do sada ima potpisane sporazume sa 16 institucija iz zemlje i svijeta, ali je od posebnog interesa saradnja sa domaćim institucijama i unapređenje naučnog, umjetničkog i kulturnog razvoja Republike Srpske. S tim u vezi, saradnja sa Muzejom savremene umjetnosti RS je od posebne važnosti, jer u vremenu krize kulturnog identiteta povezivanje institucija koje utiču na njegovo građenje ima veliku ulogu.
 
Sarita Vujković, direktorica Muzeja, rekla je da Sporazum praktično znači jačanje saradnje koja traje već dugi niz godina, a koja se odnosi na zajedničke projekte kada je riječ o izložbenim aktivnostima.  Izrazila je uvjerenje da će saradnja ovim sporazumom biti proširena i na druge aktivnosti, a posebno publikovanje monografija i odrganizovanje naučnih skupova.
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab