Академија наука и умјетности Републике СрпскеКонтакт Галерија

savremeniMaterijali.info
 
Почетна страница >

КУСТУРИЦА МИСИОНАР КУЛТУРЕ И МИРА
29.08.2013.

У Босни и Херцеговини се све интензивније догађају активности из области културе и умјетности. То потврђује и снимање филма „На млечном путу“, који прослављени режисер, академик Емир Кустурица, са славном глумицом Моником Белучи, реализује у Требињу, Клобуку, Зеленгори и Мокрој Гори.

Дуго су у Босни и Херцеговини топови грували а музе ћутале (култура и умјетност). Данас када су музе проговориле „господари“ из Сарајева не дају да оне говоре. Они не желе уступити војну технику за снимање филма, иако су то чинили раније у више наврата. Наћи ће Кустурица десетак и више држава које ће му уступити војну технику, тако да ће филм бити завршен. Међутим, остаће трајно сјеме раздора и мрља бачена на Босну и Херцеговину, због недораслих и мржњом опсједнутих политичара.

Академија наука и умјетности Републике Српске пружа пуну подршку своме члану, академику Емиру Кустурици, са жељом да са још већим жаром настави рад на своме племенитом дјелу, стварању културе мира, насупрот некултуре мржње и сукоба.Читања 1291


Штампај

2017© btgport.net