Академија наука и умјетности Републике СрпскеКонтакт Галерија

savremeniMaterijali.info
 
Почетна страница >

УЧЕШЋЕ ПРЕДСЈЕДНИКА АНУРС-а НА ГЕНЕРАЛНОЈ СКУПШТИНИ ЕВРОПСКЕ АКАДЕМИЈЕ НАУКА И УМЈЕТНОСТИ
08.03.2014.

Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске академик Рајко Кузмановић учествовао је данас, 8. марта 2014. године у Салзбургу, у раду Генералне скупштине Европске академије наука и умјетности и свечаној инаугурацији нових чланова ове Академије.
    На редовној сједници Генералне скупштине Европске академије наука и умјетности усвојен је Извјештај о раду Академије у 2013. години, Програм рада за 2014. годину и финансијски план за 2014. годину. Скупштина је поново изабрала академика Феликса Унгера за предсједника ове Академије.
    Током свечаног пријема, који је одржан дан уочи засједања Скупштине, предсједник Кузмановић уручио је предсједнику Европске академије наука и умјетности академику Феликсу Унгеру признања за допринос раду и развоју Академије наука и умјетности Републике Српске – Повељу и Инсигнију Академије.
    Предсједник Унгер се захвалио на овом високом признању и истакао да је сарадња са Академијом наука и умјетности Републике Српске веома успјешна, те да је АНУРС активна у раду Конференције академија подунавских земаља.
    Предсједник Кузмановић и предсједник Унгер закључили су да ће у будућем периоду акценат ставити на покретање заједничких пројеката са академијама из подунавске регије.


Читања 753


Штампај

2017© btgport.net