Академија наука и умјетности Републике СрпскеКонтакт Галерија

savremeniMaterijali.info
 
Почетна страница >

ОДРЖАВАЊE МЕЂУНАРОДНОГ НАУЧНОГ СКУПА „ПРВИ СВЈЕТСКИ РАТ – УЗРОЦИ И ПОСЉЕДИЦЕ“
29.05.2014.

Академија наука и умјетности Републике Српске организује Међународни научни скуп „Први свјетски рат – узроци и посљедице“ 30. и 31. маја 2014. године , са почетком у 10, 00 часова у Великој сали АНУРС-а.

Скупу ће, поред чланова АНУРС-а, присуствовати чланови Српске академије наука и уметности из Београда, Црногорске академије наука и умјетности, универзитетски професори и сарадници из Србије, БиХ, Мађарске, Грчке и других земаља, који ће изложити реферате засноване на научно утемељеним подацима о узроцима почетка Првог свјетског рата, као и посљедицама које је овај рат проузроковао, посебно за српски народ.

Свечаном отварању скупа присуствоваће бројни уважени гости, а скупу ће се обратити изасланик предсједника Републике Српске госп. Милорада Додика, амбасадор Републике Србије у БиХ Њ. Е. Станимир Вукићевић и замјеник амбасадора Руске федерације у БиХ госп. Керестеџијанц Алексеј.

Свечано отварање скупа одржаће се 30. маја 2014. године са почетком у 10,00 часова, а прес конференција истог дана у 12,00 часова у Малој сали Академије наука и умјетности Републике Српске, I спрат.


Читања 2373


Штампај

2017© btgport.net