Академија наука и умјетности Републике СрпскеКонтакт Галерија

savremeniMaterijali.info
 
Почетна страница >

Симпозијум „Демографска политика у Републици Српској – стварност и потребе“, 4. децембар 2014.
24.11.2014.

Академија наука и умјетности Републике Српске организује Симпозијум „Демографска политика у Републици Српској – стварност и потребе“, у сарадњи са Универзитетом у Бањој Луци и Универзитетом у Источном Сарајеву.
Симпозијум ће се одржати у Великој сали АНУРС-а, у четвртак 4. децембра 2014, са почетком у 11.00 часова.
С обзиром на то да је основна и истовремено најнеповољнија карактеристика демографског развоја Републике Српске у посљедњих десетак година интензивно смањење природног прираштаја и недовољно рађање дјеце, Одбор за репродуктивно здравље и демографију Одјељења медицинских наука протеклих година организовао је неколико скупова посвећених репродуктивном здрављу и демографској проблематици.
Влада, као легитимни носилац власти у свакој земљи, јесте и треба да буде кључни имплементатор популационе политике, али та политика не може да се проводи само на нивоу државе него је важно да и локална заједница буде у то укључена. Поред  државне и локалне самоуправе, савремена популациона политика требало би да укључује научне и све друге институције и асоцијације у друштву (невладине организације, приватни сектор, медије) које имају своју улогу и значај када је у питању ова област.
Циљ организовања овог симпозијума је да научни радници покушају да дају свој допринос у сагледавању потреба за адекватнијим мјерама популационе политике, а ради заустављања негативних демографских тенденција на простору Републике Српске.

ПРОГРАМ РАДА

Читања 2757


Штампај

2017© btgport.net