Академија наука и умјетности Републике СрпскеКонтакт Галерија

savremeniMaterijali.info
 
Почетна страница >

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О ОДРЖАВАЊУ ОСМЕ МЕЂУНАРОДНЕ НАУЧНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ „САВРЕМЕНИ МАТЕРИЈАЛИ“, 7. септембра 2015.
04.09.2015.

Академија наука и умјетности Републике Српске, уз суорганизацију Alma Mater Euaropаea, организује Осму међународну научну конференцију „Савремени материјали“, на којој ће бити представљена најновија истраживања и сазнања из области савремених материјала – области која захвата све сфере живота и рада човјека, како у техници тако и у биомедицини.

Генерална директорица Унеско-а гђа. Ирина Бокова такође је, поводом 70-те годишњице,  додијелила покровитељство Унеско-а конференцији "Савремени материјали".

На овогодишњој конференцији, у оквиру пленарних предавања и постер сесије, биће представљено 105 радова из различитих области.
то је основни показатељ да  велики број истраживача заједнички учествује у овим истраживањима.  

С обзиром да су истраживања и развој ове области приоритети готово свих земаља у свијету, посебно најразвијенијих, своја сазнања и искуства  пренијеће нам , поред домаћих,  еминентни научници из Русије, Хонг Конга, Бугарске, Француске, Њемачке, Италије, Грчке, Литваније, Катра, Јужне Африке, Словеније, Турске, Србије, Црне Горе и Хрватске.

Свечано отварање конференције је у понедјељак, 7. септембра 2015. године , са почетком у 9,00 часова у Великој сали АНУРС-а.

Истог дана у оквиру Унеско партиципацијског програма за 2014-2015, са почетком у 13,00 часова биће одржан округли сто на тему „Материјали за обновљиве изворе енергије и заштиту животне средине“  и промоција књиге „Соларна енергија у Србији, Грчкој и Републици Српској“, као резултат вишегодишње научне сарадње у овој области.

Ово је, слободно можемо рећи , јединствена прилика за нашу научну и стручну јавност да се директно укључи у најновије токове истраживања савремених  материјала и њиховој примјени.


Читања 1792


Штампај

2017© btgport.net