Академија наука и умјетности Републике СрпскеКонтакт Галерија

savremeniMaterijali.info
 
Почетна страница >

ПОТПИСИВАЊЕ СПОРАЗУМА О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ АНУРС И САНУ
18.09.2015.

Академија наука и умјетности Републике Српске и Српска академија наука и уметности имају дугогодишњу сарадњу, која се одвијала у виду различитих научних активности. Током протеклих година двије академије организовале су више заједничких научних скупова, чланови академија учествовали су у истраживачким пројектима, раду међуакадемијских одбора и другим активностима. Ова сарадња се одвијала на бази Споразума о специјалним и паралелним везама између Србије и Републике Српске.

С обзиром на повезаност и потребу још интензивније сарадње у свим научним и умјетничким областима, Академија наука и умјетности Републике Српске и Српска академија наука и уметности одлучиле су да потпишу споразум о билатералној научној сарадњи, којим ће прецизно бити регулисани односи и начини сарадње између двије стране. Споразум представља нормативно уређење сарадње која се одвија већ двадесет година.

С тим у вези, предсједник САНУ академик Владимир Костић упутио је позив предсједнику АНУРС-а академику Рајку Кузмановићу да, заједно са члановима Извршног одбора, дођу у званичну посјету САНУ и том приликом свечано потпишу Споразум о научној сарадњи.

Тим поводом, делегација АНУРС-а у саставу академик Рајко Кузмановић, предсједник, академик Љубомир Зуковић и академик Васкрсија Јањић, потпредсједници и академик Драгољуб Мирјанић, генерални секретар боравиће у Београду 20. и 21. септембра 2015. године.

Званични састанак одржаће се у Српској академији наука и уметности 21.септембра 2015. године са почетком у 11,00 часова, а присуствоваће му предсједници Рајко Кузмановић и Владимир Костић, чланови Извршних одбора АНУРС-а и САНУ, секретари одјељења САНУ, управници Архива и Библиотеке САНУ, директор Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић и чланови САНУ који су чланови АНУРС (академик Десанка Ковачевић Којић и академик Светозар Кољевић).
Свечано потписивање Споразума о сарадњи АНУРС и САНУ предвиђено је да се одржи истог дана након састанка, у 12,30 часова.


Читања 1543


Штампај

2017© btgport.net