Академија наука и умјетности Републике СрпскеКонтакт Галерија

savremeniMaterijali.info
 
Почетна страница >

Посјета предсједника АНУРС Рајка Кузмановића Народној библиотеци „Иво Андрић“
21.10.2015.

Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић данас је у присуству представника локалне власти Челинца, директора образовних и културних установа и културних стваралаца даровао Народној библиотеци „Иво Андрић" нешто више од 300 књига и Основној школи «Милош Дујић» 100 књига.
Овим поклоном Легат академика Рајка Кузмановића, који је у челиначкој библиотеци установљен прије три године, достигао је фонд од близу 1.300 књига.

-Сматрам да љепши дар од књиге не постоји, а своме завичају поклањају се најљепши дарови. Челинац и са становишта историјског контекста и из садашње перспективе има добре предуслове да постане стјециште и сједиште културе и ја као Челинчанин се трудим да томе дам подстрек и подршку. Књигу у традиционалном штампаном формату ништа не може ни замијенити ни уништити, али не треба одбацивати и занемаривати ни нове технологије. Треба створити услове да и у електронској форми онај ко жели може да чита и размјењује књиге. Увјерио сам се да има смисла Народној библиотека «Иво Андрић» из Челинца поклањати књиге јер ова установа у континуитету стално унапређује свој рад и културну дјелатност Челинца – рекао је академик Кузмановић.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић, захваливши се на вриједном поклону, истакао је да је ово само један од бројних видова помоћи академика Кузмановића своме завичају.

Читања 1553


Штампај

2017© btgport.net