Академија наука и умјетности Републике СрпскеКонтакт Галерија

savremeniMaterijali.info
 
Почетна страница >

Представљена монографија „СРПСКО РУДАРСТВО И ГЕОЛОГИЈА У ДРУГОЈ ПОЛОВИНИ XX ВЕКА“
17.12.2015.

У Академији наука и умјетности Републике Српске 15. децембра 2015. године представљена је монографија СРПСКО РУДАРСТВО И ГЕОЛОГИЈА У ДРУГОЈ ПОЛОВИНИ XX ВЕКА, објављена у издању Академије инжењерских наука Србије, Матице српске и Рударског института Београд.
Послије уводног обраћања академика Рајка Кузмановића, предсједника АНУРС-а, о монографији су говорили аутори монографије Милинко Радосављевић, директор Рударског института Београд (издавач), проф. др Слободан Вујић, главни и одговорни уредник монографије и академик Александар Грубић, уредник за геологију.
Након више од пет година истраживања, 87 аутора са подручја Србије и Републике Српске, захваљујући великом ентузијазму и без новчаних накнада, објавило је ову монографију, која садржи 592 стране текста пропраћених са 617 графичких илустрација. Монографија, у четири логички повезана поглавља (Корјени, Научне, школске и друге институције, Геологија и Рударство), фактографски и аналитички прецизно осликава успон, развој, достигнућа и, крајем ХХ стољећа, пад српског рударства и геологије.


Читања 1442


Штампај

2017© btgport.net