ПРОМОЦИЈА ПРВОГ ТОМА ЕНЦИКЛОПЕДИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У САНУ

15.03.2018.Имајући у виду сарадњу двију академија и значај који Српска академија наука и уметности има у Републици Србији, први том Енциклопедије Републике Српске биће представљен пред широким аудиторијем академика АНУРС и САНУ, научних и културних радника, те других јавних личности из Републике Српске и Србије, управо у овом храму науке и умјетности у Београду, 15. марта 2018. године у 12.00 часова. 
Госте ће поздравити предсједник САНУ, академик Владимир Костић. Енциклопедију ће промовисати академик Рајко Кузмановић, предсједник АНУРС, академик Љубомир Зуковић, потпредсједник АНУРС, академик Васкрсија Јањић, потпредсједник АНУРС и академик Драгољуб Мирјанић, генерални секретар АНУРС. Промоцију ће водити академик Љубомир Максимовић, потпредсједник САНУ.
У свом представљању првог тома, академик Рајко Кузмановић говориће о процесу настајања овог лексикографског  дјела, од зачећа идеје до прикупљања и обраде података, те о свим потешкоћама са којима се Академија сусретала у реализацији састављања и публиковања Енциклопедије Републике Српске. Такође ће бити ријечи о самом значају који Енциклопедија има као лична карта и незаобилазан приручник систематизованог знања из разноврсних научних дисциплина, културе и умјетности који ће трајно доприносити ширењу знања о Републици Српској.

 

Copyright © 2017 Академија наука и умјетности Републике Српске
Веб развој : БитЛаб