Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

Najava međunarodnog simpozijuma "Uticaj radona i torona na zdravlje stanovništva"

13.04.2018.


Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske", organizuje međunarodni simpozijum "Uticaj radona i torona na zdravlje stanovništva". Simpozijum će se održati 13. aprila 2018. godine u kongresnom centru hotela "Kardial" u Tesliću, sa početkom u 10.00 časova.
Cilj ovog simpozijuma jeste da se naučni i stručni radnici, kao i šira javnost, upoznaju sa značajem i posljedicama koje po zdravlje ostavlja povišena koncentracija radona u zatvorenim prostorijama.
Učesnicima simpozijuma biće predstavljena iskustva zemalja iz okruženja, koje su već završile izradu radonskih mapa, što je od velikog značaja, jer je BiH jedina evropska zemlja koja još nije ušća u proces izrade radonske mape.
Simpozijum će otvoriti akademik Rajko Kuzmanović, predsjednik ANURS i dr Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.
Predavanja će održati naučnici, eksperti za oblast istraživanja zračenja radona: prof. Frančesko Bokikio i prof. Karmela Karpentieri iz Nacionalnog centra za zaštitu od radijacije iz Italije, akademik Perko Vukotić iz Crne Gore, prof. Vanja Radolić sa Univerziteta u Osijeku, prof. Janja Vaupotič sa Instituta Jože Štefan iz Ljubljane, prof. Predrag Kolarž iz Instituta za fiziku u Beogradu, prof. Zdenka Stojanovska iz Makedonije, prof. Feriz Adrović i prof. Zoran Ćurguz iz BiH.
 
PROGRAM RADA
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab