Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

OTVOREN MEĐUNARODNI NAUČNI SKUP „PRVI SVJETSKI RAT – UZROCI I POSLjEDICE“

30.05.2014.



Danas je u Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske počeo sa radom Međunarodni naučni skup „Prvi svjetski rat – uzroci i posljedice“. U toku dvodnevnog rada skupa biće izloženo preko 40 referata istaknutih naučnih radnika iz Republike Srpske i cijele Bosne i Hercegovin, Srbije, Crne Gore, Mađarske, Njemačke i Grčke.
Svečanom otvaranju skupa prisustvovalo je oko 100 učesnika, od kojih i predstavnici institucija vlasti, diplomatskog kora i drugih institucija nauke i kulture iz Republike Srpske.
Skup je otvorio predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik Rajko Kuzmanović, koji je ocijenio da je bez obzira na teške okolnosti uzrokovane prirodnim katastrofama, bilo od značaja održati ovaj skup, u skromnijem ambijentu, ali sa snažnim porukama koje će jasno ukazati na prave uzroke i posljedice početka Prvog svjetskog rata.
Skupu su se obratili predsjednik Organizacionog odbora akademik Drago Branković, izaslanik predsjednika Republike Srpske dr Siniša Karan, predstavnik SANU akademik Dragoljub Živojinović, predstavnik CANU akademik Zoran Lakić, ambasador Republike Srbije Nj.E. Stanimir Vukićević i zamjenik ambasadora Ruske federacije u BiH gosp. Kerestedžijanc Aleksej.
Nakon uvodnog dijela, nastavljen je rad u sesijama prema utvrđenom programu rada.


Govor predsjednika ANURS-a na otvaranju skupa
Govor akademika Drage Brankovića na otvaranju skupa







Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab