Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

Učešće predsjednika Anurs akademika Rajka Kuzmanovića redovnom kongresu Međunarodnog saveza pravnika u Moskvi

10.06.2014.



Predsjednik Akademije nauka i  umjetnosti Republike Srpske i predsjednik Udruženja pravnika Republike Srpske, akademik Rajko Kuzmanović i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, akademik Vitomir Popović , učestvuju  danas, 10. juna 2014. godine, na  redovnom kongresu  Međunarodnog saveza pravnika koji se održava u sjedištu ove međunarodne asocijacije u Moskvi. Ovom eminentnom skupu uglednih pravnika obratio se i akademik Rajko Kuzmanović, koji je govorio o važnosti učešća delegacije iz Republike Srpske na Kongresu Međunarodnog saveza pravnika. Time se stvaraju pretpostavke za buduću saradnju, što je od izuzetnog značaja za Republiku Srpsku, rekao je predsjednik Kuzmanović. Predsjednik Kuzmanović je naglasio da se nalazimo u vremenu kada je neophodno da se više koriste pravne tekovine i to upravo evrokontinentalnog prava, kako bi se spriječile sve češće negativne pojave i zloupotrebe od strane političkih krugova u pojedinim zapadnim zemljama. Stoga je predsjednik Kuzmanović predložio da Međunarodni savez pravnika organizuje Međunarodnu naučnu konferenciju o ulozi prava i pravnika u 21. vijeku – vijeku učenog društva.

Kako je predviđeno  Rezolucijom koju je 6. februara ove  godine usvojio Koordinacioni odbor na zasjedanju kongresa delegati svih članica Međunarodnog saveza pravnika raspravljali su o izvještajima  o radu  predsjednika, Koordinacionog odbrora i Revizorskog kolegijuma Međunarodnog saveza pravnika.

Kongres Međunarodnog saveza pravnika utvrdio je i izborni koeficijent za  izbor delegata po kojem će svaka organizacija - članica moći izabrati po dva delegata u Kongres Međunarodnog saveza pravnika.

Takođe, na ovom redovnom kongresu izabrano je i novo rukovodstvo i članovi Koordinacionog odbora i Revizorskog kolegijuma Međunarodnog saveza pravnika.

















Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab