Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

U SANU ODRŽAN MEĐUNARODNI NAUČNI SKUP „SRBI I PRVI SVETSKI RAT“

16.06.2014.



U organizaciji Srpska akademije nauka i umetnosti, Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske i Matice srpske, 13. i 14. juna 2014. godine održan je međunarodni naučni skup „Srbi i Prvi svetski rat 1914 - 1918“ u Svečanoj sali Palate Akademije u Beogradu.

Na svečanosti otvaranja naučnog skupa učesnicima su se obratili predsjednik Republike Srbije gosp. Tomislav Nikolić, predsjednik Republike Srpske gosp. Milorad Dodik,  Njegova svetost patrijarh Irinej, predsjednik SANU akademik Nikola Hajdin i predsjednik ANURS akademik Rajko Kuzmanović.

Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik Rajko Kuzmanović učestvovao je u radu predsjedništva Prve plenarne sesije skupa, a članovi – akademici Đuro Tošić i Nikola B. Popović aktivno su učestvovali u radu skupa sa referatima.

Na ovom skupu učestvovalo je preko 60 naučnika iz cijelog svijeta, koji su podnijeli referate i učestvovali u diskusiji. Svi referati biće objavljeni u zborniku radova, u čijoj pripremi će učestvovati sve tri institucije – SANU, ANURS i Matica srpska.







 
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab