Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

POTPISIVANjE SPORAZUMA O SARADNjI IZMEĐU ANURS I SANU

18.09.2015.


Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske i Srpska akademija nauka i umetnosti imaju dugogodišnju saradnju, koja se odvijala u vidu različitih naučnih aktivnosti. Tokom proteklih godina dvije akademije organizovale su više zajedničkih naučnih skupova, članovi akademija učestvovali su u istraživačkim projektima, radu međuakademijskih odbora i drugim aktivnostima. Ova saradnja se odvijala na bazi Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama između Srbije i Republike Srpske.

S obzirom na povezanost i potrebu još intenzivnije saradnje u svim naučnim i umjetničkim oblastima, Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske i Srpska akademija nauka i umetnosti odlučile su da potpišu sporazum o bilateralnoj naučnoj saradnji, kojim će precizno biti regulisani odnosi i načini saradnje između dvije strane. Sporazum predstavlja normativno uređenje saradnje koja se odvija već dvadeset godina.

S tim u vezi, predsjednik SANU akademik Vladimir Kostić uputio je poziv predsjedniku ANURS-a akademiku Rajku Kuzmanoviću da, zajedno sa članovima Izvršnog odbora, dođu u zvaničnu posjetu SANU i tom prilikom svečano potpišu Sporazum o naučnoj saradnji.

Tim povodom, delegacija ANURS-a u sastavu akademik Rajko Kuzmanović, predsjednik, akademik Ljubomir Zuković i akademik Vaskrsija Janjić, potpredsjednici i akademik Dragoljub Mirjanić, generalni sekretar boraviće u Beogradu 20. i 21. septembra 2015. godine.

Zvanični sastanak održaće se u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti 21.septembra 2015. godine sa početkom u 11,00 časova, a prisustvovaće mu predsjednici Rajko Kuzmanović i Vladimir Kostić, članovi Izvršnih odbora ANURS-a i SANU, sekretari odjeljenja SANU, upravnici Arhiva i Biblioteke SANU, direktor Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović i članovi SANU koji su članovi ANURS (akademik Desanka Kovačević Kojić i akademik Svetozar Koljević).
Svečano potpisivanje Sporazuma o saradnji ANURS i SANU predviđeno je da se održi istog dana nakon sastanka, u 12,30 časova.
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab