Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

Posjeta predsjednika ANURS Rajka Kuzmanovića Narodnoj biblioteci „Ivo Andrić“

21.10.2015.



Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović danas je u prisustvu predstavnika lokalne vlasti Čelinca, direktora obrazovnih i kulturnih ustanova i kulturnih stvaralaca darovao Narodnoj biblioteci „Ivo Andrić" nešto više od 300 knjiga i Osnovnoj školi «Miloš Dujić» 100 knjiga.
Ovim poklonom Legat akademika Rajka Kuzmanovića, koji je u čelinačkoj biblioteci ustanovljen prije tri godine, dostigao je fond od blizu 1.300 knjiga.

-Smatram da ljepši dar od knjige ne postoji, a svome zavičaju poklanjaju se najljepši darovi. Čelinac i sa stanovišta istorijskog konteksta i iz sadašnje perspektive ima dobre preduslove da postane stjecište i sjedište kulture i ja kao Čelinčanin se trudim da tome dam podstrek i podršku. Knjigu u tradicionalnom štampanom formatu ništa ne može ni zamijeniti ni uništiti, ali ne treba odbacivati i zanemarivati ni nove tehnologije. Treba stvoriti uslove da i u elektronskoj formi onaj ko želi može da čita i razmjenjuje knjige. Uvjerio sam se da ima smisla Narodnoj biblioteka «Ivo Andrić» iz Čelinca poklanjati knjige jer ova ustanova u kontinuitetu stalno unapređuje svoj rad i kulturnu djelatnost Čelinca – rekao je akademik Kuzmanović.

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković, zahvalivši se na vrijednom poklonu, istakao je da je ovo samo jedan od brojnih vidova pomoći akademika Kuzmanovića svome zavičaju.



 
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab