Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

Predstavljena monografija „SRPSKO RUDARSTVO I GEOLOGIJA U DRUGOJ POLOVINI XX VEKA“

17.12.2015.



U Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske 15. decembra 2015. godine predstavljena je monografija SRPSKO RUDARSTVO I GEOLOGIJA U DRUGOJ POLOVINI XX VEKA, objavljena u izdanju Akademije inženjerskih nauka Srbije, Matice srpske i Rudarskog instituta Beograd.
Poslije uvodnog obraćanja akademika Rajka Kuzmanovića, predsjednika ANURS-a, o monografiji su govorili autori monografije Milinko Radosavljević, direktor Rudarskog instituta Beograd (izdavač), prof. dr Slobodan Vujić, glavni i odgovorni urednik monografije i akademik Aleksandar Grubić, urednik za geologiju.
Nakon više od pet godina istraživanja, 87 autora sa područja Srbije i Republike Srpske, zahvaljujući velikom entuzijazmu i bez novčanih naknada, objavilo je ovu monografiju, koja sadrži 592 strane teksta propraćenih sa 617 grafičkih ilustracija. Monografija, u četiri logički povezana poglavlja (Korjeni, Naučne, školske i druge institucije, Geologija i Rudarstvo), faktografski i analitički precizno oslikava uspon, razvoj, dostignuća i, krajem HH stoljeća, pad srpskog rudarstva i geologije.
















Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab