Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

IZLOŽBA „GRAFIKE10“, autora Ranke Lučić Janković

27.09.2019.


Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske organizuje izložbu Ranke Lučić Janković „GRAFIKE10“, koja će biti otvorena u Galeriji ANURS-a u petak, 27. septembra 2019. godine u 20.00 časova.

Ranka Lučić Janković jedna je od najznačajnijih predstavnika savremene srpske grafike, dobitnica dvadeset uglednih nagrada u zemlji i inostranstvu, samostalno i grupno je izlagala na svim kontinentima. Ovom prilikom Ranka Ličić Janković predstaviće se banjalučkoj i široj publici sa najnovijim ciklusom grafika koji je nastao posljednjih deset godina.

Istoričarka umjetnosti, Ljiljana Đinkul, između ostalog navodi za Ranku Lučić Janković da „gradi mrežasto, živo i pulsirajuće cratčko tkivo čiji senzibilitet i frekvenciju određuje baršunasta linija suve igle...Estetski, vizuelni i energetski potencijal novih radova Ranke Lučić Janković deo su kompleksnog stvaralačkog sistema koji potvrđuje stvaralačku zrelost utemeljenu na dobro temperovanom stanju duha i intelekta“.

Postavka izložbe obuhvata 30 grafičkih djela, a izložba će za posjetioce biti otvorena od 27. septembra do 27. oktobra 2019. godine i to od utorka do nedelje u periodu od 10.00 do 14.00 i od 16.00 do 20.00 časova. 

Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab