Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

PROMOCIJA PUBLIKACIJE AKADEMIKA ZORANA RAŠOVIĆA „KNjAZ NIKOLA I VALTAZAR BOGIŠIĆ”, 6. JUL 2023. GODINE

06.07.2023.



Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske u četvrtak, 6. jula 2023. godine, sa početkom u 18.00 časova, u Velikoj sali ANURS-a, organizuje promociju publikacije „Knjaz Nikola i Valtazar Bogišić” autora akademika Zorana Rašovića.
Autor Zoran P. Rašović je akademik CANU, redovni profesor Pravnog fakulteta Univer¬ziteta Crne Gore, predsjednik Senata Udruženja pravnika Crne Gore i dobitnik najvećeg pri¬znanja Udruženja pravnika – nagrade „Akademik Mijat Šuković”, koje Udruženje dodjeljuje sva¬kih pet godina za posebna dostignuća u pravnoj nauci i stvaralaštvu.
Četvorotomno izdanje „Knjaz Nikola i Valta¬zar Bogišić” sadrži više stotina neobjavlje¬nih dokumenata od posebnog značaja za Crnu Goru i veliki broj nepoznatih detalja iz živo¬ta velikana tog vremena, knjaza/kralja Nikole i Valtazara Bogišića i njihove saradnje koja je trajala skoro četvrt vijeka.
Četiri knjige su sistematizovane u 22 pod¬cjeline i sadrže ukupno više od 2.600 strani¬ca, a glavni dio materijala za knjigu uzet je iz arhiva u Crnoj Gori i inostranstvu. 
Na promociji će govoriti: akademik Rajko Kuzmanović, predsjednik ANURS-a; akademik Vitomir Popović; prof. dr Nikola Mojović; akademik Miodrag Orlić i akademik Zoran Rašović, autor.
 
POZIVNICA
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab