Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

NAUČNA TRIBINA „NAPADI NA DEJTONSKI MIROVNI SPORAZUM I USTAV REPUBLIKE SRPSKE – POLITIČKI I PRAVNI ASPEKTI

14.11.2023.



Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske organizuje naučnu tribinu na temu „Napadi na Dejtonski mirovni sporazum i Ustav Republike Srpske – politički i pravni aspekti“. Tribina će biti održana 14. novembra 2023, u Maloj sali ANURS-a, sa početkom u 11.00 časova.

U toku 2023. godine Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske održala je dvije naučne tribine o aktuelnim društvenim problemima. O sadržajima i zaključcima sa tih tribina šira javnost je obavještavana putem posebnih saopštenja, koja su dostavljana svim medijima. Na taj način Akademija se, sa naučnog aspekta, uključivala u iznalaženja rješenja za određene probleme, u interesu Republike Srpske.

S obzirom na novostvorenu društvenu i političku situaciju u Bosni i Hercegovini, Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske organizuje i treću naučnu tribinu, na kojoj bi se novonastali politički i pravni problemi sagledali u odnosu na Dejtonski mirovni sporazum i Ustav Republike Srpske.

Uvodna izlaganja održaće  akademik Rajko Kuzmanović, predsjednik ANURS-a, i prof. dr Željko Budimir, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Na ovoj naučnoj tribini učestvovaće i: akademik Snežana Savić, akademik Vitomir Popović, akademik Rajko Tomaš, prof.  dr Radomir Lukić, prof. dr Dragomir Vuković, prof. dr Darko Radić, gospodin Slavko Mitrović, prof. dr Slobodan Župljanin, prof. dr Srđan Perišić, prof. dr Predrag Ćeranić.

Voditelj tribine biće akademik Drago Branković, generalni sekretar ANURS-a.

Predviđeno je da na tribini bude oko 40 učesnika (rektori univerziteta, dekani, profesori univerziteta, ministri, naučni radnici).

Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab