Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

PRVA SJEDNICA ORGANIZACIONOG ODBORA NAUČNOG SKUPA „20 GODINA RAZVOJA REPUBLIKE SRPSKE“

12.03.2012.



Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske predvidjela je programom rada za 2012. Godinu održavanje naučnog skupa sa međunarodnim učešćem „20 godina razvoja Republike Srpske“. Cilj ovog skupa jeste da se, prije svega na naučnim osnovama, sagleda ukupan društveni razvoj Republike Srpske od njenog osnivanja do danas, te da ukaže na pravce razvoja u svim oblastima u budućnosti.
Stoga je održana Prva sjednica Organizacionog odbora naučnog skupa 12. marta 2012. godine u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti.
Na ovoj prvoj, konstitutivnoj sjednici potvrđen je akademik Rajko Kuzmanović za predsjednika Odbora, prof. dr Jasmin Komić, potpredsjednik i gosp. Milorad  Dodik, počasni predsjednik.
Odbor je raspravljao o pitanjima same koncepcije skupa, definisao da bi vrijeme održavanja skupa trebalo da bude u drugoj polovini septembra, te utvrdio finansijski plan organizacije skupa. Takođe je imenovan Izvršni sekreterijat Odbora koji će biti nosioc svih aktivnosti organizacije. 
Zaključeno je da će se rad skupa odvijati u okviru plenarnih predavanja, te da će biti pozvani ugledni domaći i strani naučnici i javne ličnosti koje su u neposrednoj vezi sa svim dešavanjima u Republici Srpskoj. Takođe će biti pozvani predstavnici desetak akademija iz inostranstva, sa kojima ANURS ima sklopljen sporazum o saradnji.
Glavni pokrovitelj skupa je Predsjednik Republike Srpske, a Vlada Republike Srpske finansiraće organizaciju ovog skupa, koji predstavlja nastavak obilježavanja ovog značajnog jubileja za Republiku Srpsku.






Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab