Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

OKRUGLI STO „JEDINSTVO SRPSKOG NARODA – OSNOVA OPSTANKA“

22.10.2021.


Tema duhovnog i kulturnog identiteta i jedinstva srpskog naroda, koje počiva na ovim vrijednostima, bila je aktuelna u svim istorijskim periodima, a danas, pod uticajem globalnih procesa, spoljnih političkih uticaja i društvenih kretanja, zahtjeva da se pokrene proces osnaživanja i očuvanja srpskog jedinstva čiji će nosioci biti akademska zajednica i svi oni koji pripadaju intelektualnoj i duhovnoj eliti. Zbog toga, Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske - Odjeljenje društvenih nauka i Imperatorsko pravoslavno palestinsko društvo organizuju okrugli sto „Jedinstvo srpskog naroda – osnova opstanka“, koji će se održati 22. oktobra 2021. godine u Maloj sali ANURS-a sa početkom u 10.00 časova.

Cilj ovog okruglog stola jeste da se ukaže na savremene izazove sa kojima se suočava srpski narodn, posebno u BiH, a koji utiču na očuvanje njegove kulture, jezika, pisma i ukupnih društveno-političkh potreba i prava na organizovanje u skladu sa svim demokratskim principima, koji su osigurani i drugim narodima. U radu ovog okruglog stola učestvovaće istaknuti naučni i društveni radnici iz Rusije, Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Na skupu će govoriti prof. dr Srđa Trifković, akademik Vitomir Popović, prof. dr Natalija Mihajlovna Morozova, Dragoslav Bokan, dr Momčilo Vuksanović, prof. dr Svetlana Anatolijevna Kolobova, Gojko Raičević i sveštenik Miladin Mitrović.

Skup će otvoriti predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, akademik Rajko Kuzmanović, a radno predsjedništvo činiće akademik Snežana Savić i sveštenik Miladin Mitrović.

Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab