Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

ODRŽANA SJEDNICA UREĐIVAČKOG ODBORA ENCIKLOPEDIJE REPUBLIKE SRPSKE

17.06.2014.



U Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske 16. juna 2014. godine sa početkom u 12,00 časova, održana je sjednica Uređivačkog odbora Enciklopedije Republike Srpske. Sjednicom je predsjedavao akademik Rajko Kuzmanović, predsjednik ANURS-a i predsjednik Uređivačkog odbora, a prisustvovali su: akademik Rade Mihaljčić, glavni urednik Enciklopedije Republike Srpske; prof. dr Jasmin Komić, ministar nauke i tehnologije RS; akademici: Dragoljub Mirjanić, potpredsjednik Uređivačkog odbora; Vaskrsija Janjić; Drenka Šećerov Zečević; Drago Branković; Slobodan Remetić; Radovan Vučković; mr Vinko Bogdan; Rade Ristović, direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva RS; Siniša Karan, generalni sekretar u kabinetu predsjednika RS, umjesto Milorada Dodika, predsjednika RS; Vlado Blagojević, generalni sekretar Vlade RS, umjesto mr Željke Cvijanović, predsjednice Vlade RS.

Predsjednik Kuzmanović naglasio je da je, zaključno sa 14. junom 2014. godine, u azbučniku Enciklopedije od A do Š evidentirano 11.546 odrednica, a od A do D 3.624. Završeno je ukupno 3.338 odrednica, od toga za prvi tom (A–D) 1.848 odrednica.
Na sjednici su razmatrani i usvojeni: Izvještaj o radu na projektu Enciklopedija Republike Srpske; Izvještaj o realizaciji sredstava za finansiranje projekta Enciklopedija Republike Srpske (2007–2013) i Operativni plan rada na projektu Enciklopedija Republike Srpske za 2014. i 2015. godinu.

Odlučeno je da će naredna sjednica Uređivačkog odbora biti održana u oktobru ove godine i da Redakcija Enciklopedije nastavlja sa daljim aktivnostima kako bi prvi tom Enciklopedije Republike Srpske bio završen do kraja godine, a početkom iduće predat u štampu.



Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab