Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

Obilježavanje 25 godina od osnivanja ANURS-a

23.09.2018.Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske u ovoj godini obilježava 25 godina svoga postojanja i rada. U proteklih 25 godina rada, Akademija je dala snažan podsticaj duhovnom i materijalnom razvoju Republike Srpske, gradila je veze sa naučnicima i naučnim insitucijama iz cijelog svijeta. Tako je u proteklom periodu organizovano preko 80 naučnih skupova, domaćeg i međunarodnog karaktera, izdato je preko 200 publikacija, ostvarena je saradnja sa više desetina naučnih i obrazovnih institucija u svijetu, provedeno je preko 20 naučnoistraživačkih projekata u svim oblastima nauke, te organizovano desetine izložbi u Galeriji ANURS-a.
Stoga je Predsjedništvo Akademije odlučilo da ovaj zanačajan jubilej obilježi prigodnim programima, koji će se održati 23. i 24. septembra 2018. godine u Banjoj Luci. Ovom prilikom okupiće se svi članovi Akademije, kako u radnom sastavu, tako i izvan radnog sastava i inostrani članovi. Manifestacijama će prisustvovati predstavnici inostranih Akademija, predstavnici kulturnih, obrazovnih i drugih javnih institucija iz Republike Srpske, predstavnici diplomatskog kora i međunarodnih organizacija  i svi saradnici Akademije iz proteklog perioda.
Na prvoj sjednici Organizacionog odbora povodom obilježavanja ovog jubileja, utvrđen je program rada, prema kojem će se odvijati aktivnosti. Takođe je zaključeno da se pripremi i štampa Monografija o radu Akademije u proteklih 25 godina, te da se snimi kratki dokumentarni film o radu Akademije.
 
PROGRAM RADA
 
23. septembar 2018. godine
- dolazak i smještaj gostiju u poslijepodnevnim časovima
- koktel dobrodošlice i svečana večera
 
24. septembar 2018. godine
10.00 Svečana sjednica Skupštine Akademije
11.00 Okrugli sto „Uloga akademija u razvoju društva budućnosti“
14.00 Svečana akademija sa prigodnim programom u Banskom dvoru
20.00 Izložba likovnih umjetnika u Galeriji ANURS-a
 
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab