Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

PREDSJEDNIKU KUZMANOVIĆU URUČEN SERTIFIKAT O ČLANSTVU U EVROPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMJETNOSTI

09.03.2009.



Predsjedniku Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademiku Rajku Kuzmanoviću, na svečanoj plenarnoj sjednici 7. marta 2009. godine u Salzburgu,  uručen je certifikat o izboru u Evropsku akademiju nauka i umjetnosti. Predsjednik Kuzmanović izabran je u decembru 2008. godine za redovnog člana Evropske akademije nauka u petoj klasi – Odjeljenju za pravne, drušptvene i ekonomske nauke.

Certifikate o izboru novim članovima Evropske akademije nauka i umjetnosti uručio je predsjednik Evropske akademije prof. Feliks Unger, uz prisustvo protektora Akademije predsjednika Slovenije Danila Tirka, predsjednika Vlade njemačke federalne države North-Rhine Westphalia Jirgena Ritgersa i profesora Univerziteta u Salzbrugu dr Maksimilijana Fusla.

Predsjednik Kuzmanović je ovim povodom izjavio da ovo nije samo veliko priznanje za njega, već i za Akademiju nauka i umjetnosti Republike Srpske i Republiku Srpsku u cijelini.

Predsjednik Kuzmanović takođe je rekao ``Evropska akademija nauka i umjetnosti, kao evropski parlament nauke i obrazovanja, predstavlja snažan osnov za razvoj društva znanja, neophodnog za sve narode``.

Svečanoj sjednici prisustvovale su istaknute ličnosti iz cijele Evrope i svijeta,a među novoizabranim članovima Akademije nalazili su se ugledni naučnici od Kine i Rusije do Španije i Engleske.

 

Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab