Академија наука и умјетности Републике СрпскеКонтакт Галерија

savremeniMaterijali.info
 
Почетна страница >

МИНИСТАР ЗА ДИЈАСПОРУ РЕПУБЛИКЕ СЛОВЕНИЈЕ ПОСЈЕТИО АНУРС
30.03.2011.

Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске академик Рајко Кузмановић примио је данас у просторијама Академије министра за дијаспору Републике Словеније академика Боштјана Жекша. Делегацију Републике Словеније, коју је предовдио министар, чинили су госп. Бранко Жупанц, шеф конзуларног одјељења Републике Словеније у Бањалуци, савјетник Алеж Селан и шеф кабинета гђа. Ања Лоренцети.

Предсједник Кузмановић и министар Жекш разговарали су о досадашњој сарадњи између Републике Српске и Републике Словеније. Предсједник Кузмановић нагласио је да Академија има добру сарадњу са научним институцијама из Словеније, те да би у будућем периоду требало интензивније радити на заједничком учешћу институција према европским фондовима за научна истраживања и развој.

Министар Жекш сагласио се са предсједником Кузмановићем. Посебно је истакао да је у оквиру ове радне посјете Босни и Херцеговини, имао сусрете са словеначком мањином која живи на овом простору, и да су утисци да су Словенци у Републици Српској задовољни својим статусом.

Предсједник Кузмановић и министар Жекш договорили су да се сарадња интензивира у свим областима наука, али и привредној области.Читања 1716


Штампај

2017© btgport.net